Zelene staze Dunava i Drave

Aktivno odmori uz slavonske rijeke
Erdut, 31206, Erdut
1 / 10
RijekePoučna stazaŠetanje

Opis

Znaš li da u ravnoj Slavoniji postoji i staza s usponima? 🙌🏻

Nismo ni mi vjerovali, ali postoje! Staza Porić pored Erduta, kao jedna od Zelenih staza Dunava i Drave i srednje je teška za pješačenje. Na putu će te pratiti lagani uspon od kojeg se nećeš uspavati, jer će te dočekati kratke uzbrdice. Super je stvar što možeš odmoriti na platoima svakih cca. 10-15 minuta ili u promatračnicama s predivnim pogledom i kadrom. 🤩 Kako ne bi skrenuo s puta i išao pristupnim stazama (surducima) kojih ima 11, na početku staze nalazi se karta i putem ćeš naići na planinarske oznake. Staza je odlična za aktivni odmor i opuštanje daleko od buke i grada! 😊 Kao šećer na kraju, čeka te veći uspon i OPG Stari dud. Tamo se možeš okrijepiti s domaćom hranom, osvježiti finim vinom i opustiti se veselom atmosferom.

Šetajući edukativnim stazama Dunava i Drave, upoznat ćeš različite stanovnike ovih šuma. 🍃 Imat ćeš priliku vidjeti zaštićene biljke i životinje skrivene bujnom vegetacijom.

Nešto laganiju šetnju uz Dravu možeš pronaći pored Belišća. Ekološko-edukativna staza Bistrinci duga je nešto manje od 2,5km i lagana je za pješačenje. 🚶🏻‍♀️ Kao i u Erdutu, pratit će te platoi za odmor i promatračnice "čeke", a na samom kraju dočekat će te odmorište Drava. Na tome odmorištu možeš roštiljati, koristiti krušna peć ili samo uživati u bogatstvu prirode. Za teambuildinge, rođendane, druženja s grillanjem, potrebno je prijaviti svoj dolazak kod domara ili u ribarski dom na telefon 662-680.

Ako si više avanturistički tip, ponesi ili iznajmi svoj trek bicikl ili quad i zaputi se u avanturu Dunava i Drave! Gdje nabaviti sve to? Nazovi ekipu iz ville Katarina na 091 370 0000 i rezerviraj svoja dva ili četiri kotača na vrijeme!

Erdut, 31206, Erdut
RijekePoučna stazaŠetanje