Vinarija Trdenić

Degustiraj najbolja moslavačka vina
Trnovka 28, 44317, Popovača
1 / 10
KušaonicaKušanje vina

Opis

Kada prolaziš kroz pitoresknu Moslavinu, bila bi prava šteta propustiti vinske ceste, vinariju i kušanje vina na autentičan način direktno iz ruku njezinih tvoraca. Zar to ne zvuči kao jedinstven doživljaj? 😍

Sve ćeš to doživjeti u Vinariji Trdenić. Nalaze se se u Popovači, a primarna djelatnost im je proizvodnja grožđa i vina. Uz to, doprinose i razvoju lokalnog turizma gdje u sklopu vinske ceste Moslavina putnicima i zaljubljenicima prirode nude predah uz svoja izvrsna vina.

Zašto baš vinarija Trdenić?

Saznajmo! 😄 Vinarija je nastala prije dvadesetak godina i to kao nastavak tradicije stare više od jednog stoljeća u vinogradarstvu i vinarstvu. Cijela je obitelj, od najmlađih do onih najstarijih, uključena u procese rada. Svi se trude održati tu ugodnu radnu sredinu te njegovati vinogradarski i vinarski duh. Posebnu pažnju pridaju autohtonoj sorti Škrlet, ali uz to uzgajaju i druge visoko kvalitetne sorte kao što su Graševina, Pinot Bijeli, Pinot sivi, Cabarnet sauvignon i Traminac. Konstantno ulažu u nove tehnologije kako bi poboljšali proizvodnju, ali i u stjecanje novih znanja te ih spajaju sa specifičnostima i tradicijom. Možda je baš to jedna od tajni uspjeha ove obiteljske vinarije. 😉

Škrlet

Ono čime se sigurno najviše ponose je rijetka autohtona sorta Škrlet koju nemoj propustiti kušati. Škrlet je suho bijelo vino iz 2016. godine, a uzgojeno je na manje od 100 ha vinograda. Iskazuje se na mirisnom profilu zelene lubenice, bijelog cvijeća, bijelih jagoda, breskve i ananasa. 🍉 Oduševit će te svileni okus, izražena mineralnost i srednja kiselina. Uz koju hranu najbolje ide? I to smo saznali! Odlično se sljubljuje s jelima od bijele ribe, carpaccio, plodove mora, rižoto, sushi te jela od bijelog mesa.

Ispijajući vino zadivit će te predivan pogled na Lonjsko polje. Degustirat ćeš najfinije vinske sorte zbog kojih ćeš se poželjeti vratiti, a da još nisi ni otišao. Dok pijuckaš vino, domaćini će ti servirati preukusnu hranu, a poseban doživljaj daju i njihove priče o vinima kroz koje ćeš saznati još više o samoj vinariji. Možda baš zato gosti posebno izdvajaju ljubaznost domaćina.

Sigurno se već zamišljaš na terasi s čašom vina i predivnim pogledom. Nema druge, put pod noge i pravac Popovača. Degustacija vina i kušanje ukusne hrane čeka samo na tebe!

KušaonicaKušanje vina

Za one koji žele savjet više

Isprobali smo, isprobaj i ti!
Preporučuje
  • Ne propusti vinske ceste, vinarije i kušanje vina 🍷
  • Kušaj savršen spoj domaće hrane i vrhunskog vina
  • Uživaj u predivnom pogledu na Lonjsko polje