Vinarija Antunović

Mjesto u zagrljaju Dunava, vinove loze i žene
Ul. braće Radić 19 , 31226, Dalj
1 / 8
KušaonicaKušanje vina

Opis

Posjeti vinariju čija su vina ocijenjen s 91 bodom!

Obiteljska tradicija proizvodnje vina počela je prije stotinjak godina, a danas je njeguje Jasna Antunović. Zasađivanjem novih loza i povećanjem kapaciteta, ova ženska vinarija izgrađena je 2009. godine.

Ispred kuće moći ćeš prošetati, sjesti na ljuljačku i uživati u bogatom okusu vina na trijemu. Većinom su bijela vina što je tipčno za takav terroir. Zagrljen Dunavom i suncem, erdutsko se vinogorje nalazi na poluotoku, a godišnje ima jednako sunčanih sati kao i Hvar! Zbog sunca, rijeke i zemlje bogate mineralima, vina su specifičnog okusa koje će tvoje nepce odmah zavoljeti.

U ovoj predivno uređenoj kući, proizvode se chardonnay, zeleni silvanac, muškat ottonel i plemenkate crni pinot, cabernet franc i cabernet sauvignon. Kvaliteta i jedinstvenost vina vinarije Antunović prepoznata su i na Decanterovom natjecanju kada je graševina osvojila Platinastu medalju.

Poželiš li osladiti se arhivskim vinima, domaćica Jasna provest će te kroz svoj vinski podrum gdje će ti ispričati kako se proizvodi vino i tko je zaslužan za tako lijepo uređeni podrum. Prostor je toliko ugodan, domaćini toliko srdačni, a priroda toliko predivna da ćeš htjeti ostati cijeli dan!

Za obilazak vinarije, potrebno je najaviti se i kontaktirati gđu Jasnu.

  • Nakon degustacije, možeš prošetati Daljem pored Dunava, sjesti u park ili uživati u slavonskim delicijama restorana Stari mlin.
KušaonicaKušanje vina