Staza 7 slapova

Prođi najljepšu planinarsku stazu Istre
Buzet
1 / 6
RijekePotociŠetnica

Opis

Vodimo te na jednodnevni izlet u Istru! Staza sedam slapova pokazat će ti mističnu ljepotu Istre i moći ćeš se uvjeriti zašto ju nazivaju najljepšom planinarskom stazom u Istri.

Proljeće je idealno vrijeme za upoznavanje prirodnih ljepota Istre, a što je bolje nego proći kružnu "Stazu sedam slapova" koja je idealna ukoliko si ljubitelj netaknute prirode! 🌿

Staza započinje i završava u Buzetu te je umjereno zahtjevna. Ako si prosječne kondicije, kao mi, staza ti neće predstavljati nikakav problem. Ukupna dužina staze je 13,5 km, a za njen obilazak dovoljno je 5 sati.

Najteži dijelovi staze osigurani su užadi koja ti olakšava uspon, a vidjet ćeš impresivnu istarsku arhitekturu i sela😍, poznate prirodne bazene sela Kotli, okna starih rudnika ugljena i nevjerovatne slapove.💦

Ponesi prikladnu obuću, vodu i snackove te se nalazimo u 7h na južnom parkiralištu Gradskog poglavarstva u Zagrebu odkud kreće ugodno putovanje prema Istri.

Kružna "Staza sedam slapova" započinje u Buzetu

Autobus nas ostavlja u Buzetu te krećeš uzvodno uz sjevernu stranu rijeke Mirne. Staza svojim većim dijelom prolazi uz tok rijeke Mirne te ju prate sedam atraktivnih slapova, a u prvom dijelu prolazi buzetskom trim stazom i šetnicom.

Nakon prvog kilometra odvajaš se od rijeke Mirne i ulaziš u šumarak gdje put vodi uz kamenito korito rječice Drage. Ovdje te u manje od kilometra duljine očekuje uspon i pet predivnih slapova💦. Treći slap Vela Peć je najveća atrakcija na stazi i pravo mjesto za predah, divljenje i fotografiranje! 📸

Uska staza vodi te uz samu vodu i preko vode te ispod impresivnih stijena! Najteži dijelovi osigurani su užadi koji ti olakšavaju uspon, a putem ćeš naići na napuštena okna starih rudnika ugljena.

Proći ćeš kroz dinamičan krajolik gdje se izmjenjuju šumski puteljci i makadamski puteljci. Put te vodi do autentičnih istarskih sela Kuhari i Blatna, a oduševit će te njihova tradicionalna istarska arhitektura.

Selo Kotli koje uspoređuju s turskim Pamukkale zbog predivnih prirodnih bazena koje je stvorila rijeka Mirna 😍

U mjestu Kotli napravit ćeš malo dužu pauzu i uživati u prekrasnom ambijentu prirodnih bazena koje je stvorila rijeka Mirna! Nakon osvježenja i punjenja baterija na suncu, krećeš uz obalu Mirne do početne točke staze! Nagrada za kraj je posjet destileriji Aura gdje te čeka degustacija finih rakija.🥃

Na izlet obavezno ponesi čvrstu i udobnu obuću, šiltericu ili šešir, dovoljno tekućine i klopu🥪! Izlet nije pogodan za osobe koje slabije ili teže hodaju.

Želiš doživjeti "Stazu sedam slapova"? Javi nam se na mail: info@upoznajhrvatsku.com i #UpoznajIstru! Broj mjesta je limitiran, stoga ti preporučamo da svoje mjesto osiguraš što prije.

CIJENA:

220kn

POLASCI:

26. lipnja 2021. i 3. srpnja 2021.

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • Voditelja putovanja
  • Razgledavanja prema programu

DOPLATE:

  • Obilazak staze u pratnji lokalnog vodiča uz degustaciju rakije u renomiranoj destileriji Aura: 50 kn po osobi

VODIMO TE NA JOŠ IZLETA I PUTOVANJA👇

DRUŠTVENE MREŽE

Tvoj inspirativni izvor doživljaja u Hrvatskoj

RijekePotociŠetnicaŠetanje