Planinarenje - Premužićeva staza i NP Sjeverni Velebit

Planinarska avantura na Velebitu
Sjeverni Velebit
1 / 4
Nacionalni parkPlanineŠetnica

Opis

Vikendi su rezervirani za izlete, zato kreni na svoju planinarsku avanturu po Premužićevoj stazi i NP Sjeverni Velebit! 😄💚

Ovo je jedan od najljepših planinarskih izleta, a planinarska ruta je umjereno zahtjevna i pružit će ti jedinstven doživljaj.

Premužićeva staza je nazvana po njenom graditelju, inženjeru Anti Premužiću, a građena je od 1930. do 1933. godine te je njena ukupna dužina 57 kilometara. Sama dionica je jedna od najljepših, a duga je 15 kilometara. Hodat ćeš oko 5 do 6 sati. Možda ti se čini puno, no uživanje u predivnoj prirodi i svježem zraku je sigurno vrijedno toga. 🗻 Ova se staza smatra biserom graditeljstva pješačkih puteva u Hrvatskoj, a sve zbog kvalitetne gradnje i uklopljenosti u prirodni okoliš.

Obići ćeš cijelu dionicu Zavižan – Rossijeva koliba – Alan

Na novu planinarsku avanturu krećeš iz Zagreba u 06:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Po dolasku na Zavižan slijedi šetnja najljepšom dionicom Premužićeve staze koja kreće od botaničkog vrta Zavižan 🌿 preko Rossijeve kolibe do planinarskog doma Alan. Staza prolazi vršnim dijelovima sjevernog i srednjeg Velebita preko brojnih serpentina, tunela i mostića, a proći ćeš kroz divlji i nedostupan velebitski krš.

Visinska razlika između najviše i najniže točke u cijeloj njenoj dužini je ukupno 700 metara, a ono što će te oduševiti i ostaviti bez daha je spektakularan pogled na more🌊 i otoke Kvarnerskog zaljeva. 😍 Nakon otprilike dva i pol sata hodanja doći ćeš do Rossijeve kolibe. To je planinarsko sklonište s krasnim pogledom na otok Rab, a nazvano je po Ljudevitu Rossiju, strastvenom planinaru i istraživaču velebitske flore.

Nakon odmora i osvježenja nastavljaš planinariti prema Alanu. Po dolasku u planinarski dom, što je otprilike još dva i pol sata hodanja, imaš slobodno vrijeme za odmor. Tvoja planinarska avantura ondje završava te se u kasnim večernjim satima se vraćaš u Zagreb.

Na izlet obavezno ponesi čvrstu i udobnu obuću za hodanje, slojevitu odjeću, šiltericu/kapu, kabanicu te dovoljno tekućine i klopu! 🥪

Svježi zrak, priroda i aktivnost uvijek dobro dođu, a ova planinarska ruta će ti postati jedna od omiljenih. Uživaj u šetnji sa spektakularnim pogledima Sjevernog Velebita. 😁

Zvuči ti super? Javi nam se na mail: info@upoznajhrvatsku.com i #UpoznajVelebit! Broj mjesta je limitiran, stoga ti preporučamo da svoje mjesto osiguraš što prije. Koga vodiš sa sobom?

Cijena

  • 200 kuna po osobi

Datum polaska

  • Subota: 10.07.2021.

Cijena uključuje:

  • Prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • Voditelja putovanja
  • Razgledavanja prema programu
  • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplata

  • Ulaznica u NP Sjeverni Velebit: 35kn

VODIMO TE NA JOŠ IZLETA I PUTOVANJA! 👇

DRUŠTVENE MREŽE

Tvoj inspirativni izvor doživljaja u Hrvatskoj

Nacionalni parkPlanineŠetnicaPlaninarenje