Mlin na Muri

Očaravajuća međimurska ljepota prirode uz rijeku Muru
Marof, 40313, Žabnik
1 / 6
RijekeŠetnicaPoučna staza

Opis

Upoznaj ljepote Međimurskog zelenila 🌼, najsjeverniju točku RH, tradicionalni mlin te Milnarovu kuću. Žabnik je idealno mjesto za tvoj sljedeći izlet!

Znaš li da je Žabnik najsjevernije hrvatsko naselje? 😯 Tamo se nalazi predivan park sa zemljanim humkom na čijem vrhu ponosno stoji "mlinarsko kolo". Mlinarsko kolo svojevrsni je kompas, a ovdje ćeš pronaći i dječje igralište te eko-turistička poučna pješačka i biciklistička staza "Svetomartinska Mura".

Staza Svetomartinska Mura idealna je za šetnju, bicikliranje i uživanje u ljepoti prirode

Provedi idealan dan čudesnoj prirodi i pročešći se eko-turističkom poučnom pješačkom i biciklističkom stazom "Svetomartinska Mura". 🚴‍♀️ Duž same staze pronaći ćeš 20 edukativnih tabli te ćeš moći naučiti ponešto o rijeci Muri, njenoj povijesnoj važnosti i bioraznolikosti, ribolovu 🎣... Staza je duga 5km, a proći ćeš i preko čudesnog drvenog mostića koji ponosno stoji nad rukavicama rijeke Mure.

Znaš li što je riječna skela? Riječna skela je plovilo bez motora, jedra i vesla koje prevozi ljude s jedne strane obale na drugu. 🚣🏽‍♀️ Ovaj način prelaska Mure koristi se još i danas, a riječnu skelu možeš vidjeti u blizini Mlinarove kuće.

Saznaj priču o starom zanatu

Mlinarska kuća upoznat će te s predmetima povezanim uz mlinarstvo na Muri, a na gornjem katu pronaći ćeš zanimljivu etnografsku zbirku! U bogato mlinarsko područje uvest će te 3D film 🎥 koji prikazuje s kakvim se razmišljanjem i događajima susretao mlinar. Saznat ćeš priču o starom zanatu, životu mlinara, ali i o životu uz rijeku Muru. 💦 Svakako posjeti i čarobni plutajući Mlin na rijeci Muri odvest će te u neka prošla vremena.

Ovdje ćeš moći kušati i razne međimurske specijalitete, ohladiti uz sladoled 🍦 i osvježiti pićem uz uređeno dječje igralište te drvene klupice i stolove, što je idealno za uživanje u prirodi.

Sigurno ćeš se zapitati što su ove spiralne stazice ograđene kamenom? To je labirint energije i ljubavi! Za njega kažu da vraćaju izgubljenu energiju i jačaju psihu, a par koji se zajedno prošeće između kamenja učvrstit će svoju ljubav. 💖

Više informacija o cijenama i radnom vremenu saznaj ovdje.

Upoznaj mulfone, jelene i divlje svinje

Čarobno mjesto koje nas je posebno oduševilo je Farma jelena i muflona Perhoč 🦌, a Terme Sveti Martin ti svake subote organiziraju izlet vlakićem do imanja, u prijepodnevnim satima.

Budi kao mi, odsjedni u Terme Sveti Martin koje imaju tradiciju kupališnog turizma još od 1913. godine te bazene s najljekovitijom termomineralnom vodom u Europi. Kod njih možeš iznajmiti električni bicikl i obići sve navedeno s posebnom dozom avanture dok upijaš ljepote Međimurja.🚴‍♀️

Za tebe smo pripremili posebnu ponudu za smještaj u Terme Sveti Martin, a više možeš saznati ovdje.

Foto 📷 : Upoznaj Hrvatsku

UPOZNAJ REGIJU

DRUŠTVENE MREŽE

Tvoj inspirativni izvor doživljaja u Hrvatskoj

Marof, 40313, Žabnik
RijekeŠetnicaPoučna stazaBicikliranjeŠetanje