Kružna županijska ruta

Zahtjevna Kružna županijska ruta od 165 kilometara
Trg Ljudevita Gaja, 49000, Krapina
1 / 4
PlanineBicikliranje

Opis

U Zagorju si i želiš aktivnost i rekreaciju?

Bilo da si iskusni biciklist koji svaki slobodan trenutak koristi za vožnju na dva kotača ili si tek početnik i samo želiš uživati u prirodnim ljepotama, sigurno ćeš pronaći odgovarajuću rutu u Zagorju baš za sebe. Čak 48 trasiranih ruta, ukupno 1.626 kilometara avanture i, naravno, 74 atrakcije koje imaš prilike vidjeti i obići na tim rutama. Kako bi umjesto pretraživanja interneta vrijeme iskoristio u pretraživanju prirodnih ljepota, znamenitosti ili kleti s dobrom hranom i pićem, donosimo ti sve manje ili više zahtjevne zagorske rute na jednom mjestu. Na tebi je samo da odabereš sebi najzanimljiviju, pokupiš svoj bicikl i kreneš! 🚴🏽

U Krapinsko-zagorskoj županiji izaberi jednu od 21 županijske rute prema svojim željama i sposobnostima. Ne brini hoćeš li nešto propustiti jer ove rute pokrivaju sve dijelove županije, a ukupno su duge čak 700 kilometara. Na zagorskim bregima nije sve tako brdovito kako zvuči, na njima se nalaze različite biciklističke rute. Bez obzira jesi li totalni avanturist i tražiš sve teže makadamske rute s oštrim usponima ili pedaliraš s djecom ili nisi baš u kondiciji, u Zagorju ćeš uvijek naći stazu po tvojoj mjeri.

Nećemo te lagati i nagovarati da se okušaš na Kružnoj županijskoj ruti dugoj čak 165 kilometara, ako već nisi iskusan biciklist i u dobroj formi, jer je teška 5/5! 😳💪🏻 Ovo je najvažnija i najdulja ruta u županiji, ima jako puno uzbrdica i nizbrdica, a na nekim vrlo oštrim usponima čak ćeš morati i gurati bicikl. Ipak ako želiš napraviti Tour de Zagorje u par dana onda svakako moraš proći ovu rutu.

Ova ruta je zanimljiva koliko je teška! Obiđi "Zagrosku katedralu" iliti monumentalnu crkvu Gospe Kunagorske na 400 metara od staze. Ako imaš vremena i snage obiđi i poznato svetište Majke Božje Vinagorske, Etno selo ili rodnu kuću Josipa Broza Tita. Kada dođeš do Stubičkih toplica iskoristi priliku za kupanje u bazenima s izvorskom termalnom vodom ili se odmori u hotelu. Svakako obiđi Gornju Stubicu gdje je poznata Gupčeva lipa kod koje po legendi započela Seljačka buna. Istraži dvorac Oršić iz 18. st., Muzej seljačkih buna, ali i glavno hrvatsko marijansko svetište Mariju Bistricu. Zanima li te nešto neobičnija znamenitost obiđi spomenik mjesta pada Hrašćinskog meteorita. Svetišta, crkve, povijesne znamenitosti, dvorci i etno zbirke, svi su našli mjesto na ovoj ruti.

Trg Ljudevita Gaja, 49000, Krapina
PlanineBicikliranje

Za one koji žele savjet više

Isprobali smo, isprobaj i ti!
Preporučuje
  • Testiraj vlastite granice na najzahtjevnijoj zagorskoj ruti
  • Pročitaj legendu vezanu za Dvorac Bežanec o barunici Josipi Ottenfels
  • Najedi se u "Zelenjaku", jednom od top 100 hrvatskih restorana