Kanjon Kamačnik

Skriveno mjesto koje ti otkriva ljepotu jeseni
Vujnovići
1 / 12
Poučna stazaŠetnicaVIdikovac

Opis

Pronašli smo još jedan "must see" biser Hrvatske koji je oduševio nas, ali i članove grupe Savjetnik za putovanja 👉 u Gorskom Kotaru upoznaj kanjon Kamačnik, predivan u svako godišnje doba!

Gdje početi?

Na samo stotinjak metara od željezničke stanice u Vrbovskom, startaš kod drvene kućice koja se nalazi tik iza restorana. Da bi tvoj put započeo, u kućici trebaš kupiti ulaznicu za ovaj netaknuti raj na zemlji. 🚶🏻 Svakim korakom na stazi otkrit ćeš ljepotu jeseni i skrivenu prirodu koja će te očarati svojim pejsažima, ljepotom i slikama ukrašenima mirom i tišinom.

Lijepo, ljepše, Kamačnik

Kanjon koji se urezao u masivu Velike Kapele, okružit će te najljepšim prizorima prirode. Pored drvenih putića, mostića i klupica, moći ćeš šetati i uz rijeku čiji tok prati ritam tvojih koraka. Kamačnik je jednostavno savršenstvo bogate šume smreke, jele i bukve koju moraš doživjeti u svim godišnjim dobima. 😍

Kako doći?

Kamačnik se nalazi u blizini autoceste Rijeka-Zagreb i do njega možeš doći automobilom, autobusom ili vlakom. Ako krećeš iz Zagreba, uputi se autocestom E6 i kreni u smjeru Rijeke i Pule. Izađi na izlaz 2-Vrbovsko za D42 prema Vrbovsko/Ogulin. Skreni u D42 pa u Ulicu Hrvatskih Branitelja, zatim u Ulicu I.G. Kovačića. Svoj put završavaš skretanjem iz ulice Dobra u Željezničku ulicu. Odmah pored restorana Kamačnik možeš parkirati svog limenog ljubimca dok uživaš u ljepotama kanjona.

Što još moraš znati?

Iako staza nije zahtjevna, u jesenskim i zimskim mjesecima ona može biti skliska i blatnjava, ali vjerujemo kako tebi to ne predstavlja neki problem. 💪🏻 Uzmeš li gtx tenisice ili još bolje gojzerice i (za starije ljude) štapove, ova staza će biti totalni odmor i bijeg od svakodnevnog stresnog okruženja. Koliko god hrane poneseš, miris roštilja je toliko intenzivan na povratku da momentalno otvara apetit i mami te na pravi domaći grill 😊

Duljina staze: 6,4 km u oba smjera Cijena ulaznice: 25 kn Nadmorska visina: 370-600 m Radno vrijeme: 10:00 do 16:30 (srijeda-nedjelja)

Ispuni izlet doživljajima

U Gorskome Kotaru i u samoj okolici kanjona Kamačnik puno je prirodnih bisera koje trebaš posjetiti. Jedan od njih je i nacionalni park Risnjak, povijesni grad Ogulin, špilja Lokvarka, park šuma Golubnjak i drugi. Za istraživanje ovog dijela Hrvatske trebat će ti više od jednog dana, zato ti savjetujemo da ostaneš još koji dan duže i uživaš u posebnom doživljaju Gorskog Kotara i Like.

Fotografije: Lidija Birin

UPOZNAJ LIKU I GORSKI KOTAR

DRUŠTVENE MREŽE

Tvoj inspirativni izvor doživljaja i smještaja u Hrvatskoj

Vujnovići
Srijeda do nedjelja (10.00-16.30h)
Poučna stazaŠetnicaVIdikovacPlaninePotociRijekeJezeraŠetanje

Za one koji žele savjet više

Isprobali smo, isprobaj i ti!
Preporučuje
  • Organiziraj piknik s ekipom
  • Posjeti predivni grad Ogulin
  • Otkrij ljepote NP Risnjaka