Istarska čarolija u 3 dana

Neka te ponese istarska čarolija i miomirisi polja lavande u samom srcu Istre
Istra
1 / 6
MuzejiZnamenitostiCrkva

Opis

Iskusi istarsku čaroliju, miris lavandinih polja, čarobni Motovun, slikoviti Rovinj i još nekoliko čarobnih istarskih destinacija. Da stvar bude još bolja, odsjedaš u nevjerojatnom Resortu Amarin u Rovinju, a uživat ćeš puna 3 dana na najljepšem putovanju kroz Istru!

Putovanje je zagarantirano, a krećeš 20. lipnja! Iskusi ono najbolje što Istra nudi i to u samo 3 dana!

1.dan: ZAGREB (KARLOVAC, VRATA JADRANA) – MOTOVUN – POREČ -ROVINJ

Tvoja istarska avantura započinje u 07:00 sati na južnom parkiralištu Gradskog poglavarstva u Zagrebu, a možeš se ukrcati u Karlovcu i na Vratima Jadrana, samo najavi prethodno.

Prva destinacija je čarobni Motovun u koji ćeš se zaljubiti čim siđeš iz autobusa.💙 Po mnogima je on jedan od najljepših i najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u Istri, a i šire! Uživat ćeš u pogledu s jednog od najljepših vidikovaca s kojeg puca pogled na Motovunsku šumu! Osim wow pogleda, degustirat ćeš najpoznatiju istarsku deliciju, tartuf!😋 A nakon toga čeka te šetnja ovim pitoresknim gradićem gdje ćeš upoznati najpoznatije znamenitosti Motovuna.

Nakon pauze krećeš prema Poreču. Po dolasku te čeka šetnja do najpoznatijeg spomenika grada Eufrazijeve bazilike. Ona je jedna od najbolje očuvanih ranokršćanskih cjelina i pripada najznačajnijim svjetskim povijesnim spomenicima. Uvrštena je 1997. godine na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Najveće blago Eufrazijeve bazilike veličanstveni su mozaici, a preporučamo ti da se popneš na zvonik Bazilike, odakle se pruža veličanstven pogled na Poreč i okolicu.

Smještaj je osiguran u slikovitom Rovinju i to u Resortu Amarin s 4 zvijezdice! Wow, može li bolje? 😍

2. dan: VRSAR – FAKULTATIVNI IZLET SKRIVENA ISTRA ( BALE- POLJA LAVANDE – SVETIVINČENAT) S RUČKOM NA SEOSKOM DOMAĆINSTVU ILI SLOBODAN DAN U ROVINJU

Doručak u Resortu Amarin vrlo je bitan da skupiš energiju za novi dan, a zatim krećeš prema Balama. Bale su srednjovjekovni istarski biser koje su sačuvale svoju autentičnu arhitekturu, a šetnja će te istog trena vratiti u neka prošla vremena. Sigurno će te oduševiti Kaštel Soardo - Bembo koji je jedna od najljepših znamenitosti u gradiću, a ističe se ljepotom svoje gotičko-renesansne fasade.

Polja lavande u samom srcu Istre će te ostaviti bez riječi! 😍 Prošetat ćeš poljskim putevima, “izgubiti se” u čistoj prirodi i otkrivati najljepše kadrove za fotografije 📸 iz snova. Istarski kažuni i autentično raslinje savršena su nadopuna ovom ambijentu! Uzmi si vremena, dahni mirise i upij ljepotu krajolika.

Nakon ovih miromirisa ćeš sigurno ogladniti. Domaćini te ondje čekaju sa pićem dobrodošlice i kolačićima od lavande 🍪, a tu je i ručak na seoskom domaćinstvu! Punog želuca, ideš za Svetvinčenat! Poznat po svojoj arhitekturi koja ostavlja bez riječi, a saznat ćeš koji su flimovi ovdje snimani, po čemu je poznat Kaštel i gdje je spaljena vještica.

S puno doživljaja, vraćaš se u Rovinj, u Resort Amarin!

3. dan: ROVINJ –PULA - ZAGREB

Nakon doručka ideš u obilazak “istarske Venecije”. Čeka te razgled predivne crkve sv. Eufemije (ujedno zaštitnice Rovinja), šarenih uličica... Na tebi je samo da se prepustiš, a svakojake tajne 🤫 i zanimljivosti Rovinja otkriti će ti voditelj putovanja. Nakon razgleda Rovinja valja se dobro opustiti na jednoj od mnogih sunčanih terasa u Rovinju s pogledom na more i rovinjsku lučicu. Uživaj u kavi s pogledom, zaslužuješ! ☕️

Za kraj ideš prema antičkoj Puli! Kakav bi to posjet bio bez da obiđeš jednu od najočuvanijih rimskih arena 😍 u svijetu! Pulska arena nekada je služila za održavanje gladijatorskih borbi, a danas je pozornica mnogobrojnih kulturnih događanja. U prostorijama ispod same Pulske arene nalaze se eksponati iz antičkog doba, a ako želiš istražiti sve čari ovog povijesnog mjesta, iskoristi slobodno vrijeme za ulazak.

U nastavku slijedi obilazak gradskih vrata i zidina, slavoluk Sergijevaca te čarobnog Augustovog hrama, a u Zagreb se vraćaš u kasnim poslijepodnevnim satima.

Javi nam se na mail: info@upoznajhrvatsku.com i #UpoznajIstru! Broj mjesta je limitiran, stoga ti preporučamo da svoje mjesto osiguraš što prije. Koga vodiš sa sobom?

CIJENA:

990 kuna

DATUM POLASKA:

20.6.2021.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • Voditelja putovanja
 • Degustacija proizvoda od tartufa
 • 2 noćenja s doručkom u resortu Amarin**** u Rovinju
 • Razgledavanja prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • Karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

DOPLATA:

 • Boravišna pristojba: 20 kn po osobi
 • Fakultativni izlet Bale, polja lavande i Svetivinčenat s ručkom : 270 kn, djeca do 12 godina: 150 kn
 • Dvije večere u hotelskom naselju: 190 kn
 • Ulaznica u Eufrazijevu baziliku: 40 kn ( moguća promjena cijene)
 • Ulaznica za motovunske zidine: 20 kn
 • Vožnja lokalnim minibusom u Motovun: 20 kn

VODIMO TE NA JOŠ IZLETA I PUTOVANJA👇

DRUŠTVENE MREŽE

Tvoj inspirativni izvor doživljaja u Hrvatskoj

MuzejiZnamenitostiCrkvaUtvrdaStari gradObilazakGradUrbano istraživanjeRestoranHotelŠetanje