Turističko seljačko gospodarstvo Šimanović

Tvoja seoska oaza blizu Zagreba
Karla Vodopića 7, 10450, Donja Zdenčina
1 / 8
SobeRestoranTeambuilding

Opis

Želiš neobični #getaway iz grada? Želiš pobjeći od gradske vreve i vrućeg asfalta?

Samo 27 km od gužvovitog Zagreba čeka te pravi raj na zemlji! Spoji se s prirodom i iskusi kako se živjelo prije 400 godina na selu. U Donjoj Zdenčini, na lijepoj prigorskoj ravnici, na predivnom seoskom imanju, dočekat će te obitelj Šimanović.

Kod ove obitelji sve je domaće! Njihove vrijedne ruke proizvode domaću zdravu hranu, meso, mliječne proizvode, uzgajaju voće i povrće, rade preukusno vino, rakiju i sokove. Pripremaju ti prave specijalitete po staroj recepturi iz dobro čuvanih kuharica. Zamisli koliko je njihova hrana puna zdravlja, puna okusa i puna ljubavi! ❤️

Ako planiraš teambuilding, školski izlet, druženje s ekipom ili vrijeme s obitelji, restoran je dovoljno velik za 50 gostiju. U pauzi od uživanja u hrani, uživaj u igri u dvorištu i zabavite se kuglanjem, košarkom ili odbojkom. Kad si na selu, zašto ne upoznati domaće životinje?! Ova obitelj uzgaja skoro sve vrste domaćih životinja od konja, koza, ovaca, krava, svinja, zečeva i ostalih, a imaju i ptice selice kao što su lastavice i rode. Zanima li te kako živi ovo životinjsko carstvo? Pitaj domaćine koji će ti sve objasniti.

Nakon dobre hrane i pića, bilo bi dobro malo prileći. Kod ove obitelji možeš odmarati, uživati u tišini i svježem zraku i prepustiti se prirodi. A ako želiš aktivni odmor, i za to imamo rješenje. Zanima te kako nastaje fini krumpir kojeg u sekundi ‘smažeš’ ili sočna rajčica bez koje ne možeš zamisliti ljetni ručak? Obuj stare tenisice, neku majicu s dna kofera i priključi se obitelji Šimatović radovima na polju. Zasuči rukave i iskusi seoski život na poljima koja nas hrane i u čijim okusima uživamo. Nakon ugodnih okusa i mirisa, red je nešto i istražiti.

Zanima te povijest? E onda si tek na pravom mjestu! Preci obitelji Šimanović su plemići koji su se na ovaj raj na zemlji naselili davne 1562. Godine, a 20 godina poslije selo je bilo žrtva Osmanlijske moći. Na putu do Jastrebarskog, nekadašnja najjača vojna sila je do temelja zapalila Zdenčinu.

Sadiš li krumpir, uživaš li u sočnoj hrani ili se opuštaš u tišini izvan grada, ovo je tvoja oaza mira na kojoj je sve predviđeno samo da se prepustiš prirodi i iskusiš način života kojim su naši preci živjeli. Sviđa ti se sve nabrojano? Želiš li musti kravu kao tvoja prabaka ili čuvati s ovce kao tvoj pradjed? Najavi svoj posjet domaćinima kako bi te sve dočekalo spremno i uživaj! 😎

Karla Vodopića 7, 10450, Donja Zdenčina
Po najavama
SobeRestoranTeambuilding