Biciklizam u cetinskoj krajini

Uspon uz predivne slike cetinske krajine
Ulica kralja Petra Krešimira IV 20, 21251, Žrnovnica
1 / 8
CrkvaRestoranPlanine

Opis

Ideš na odmor, imaš vremena i u dobroj si formi za brdski biciklizam?

Ova staza je onda savršena za tebe! Malo je zahtjevnija, iako je duga samo 36 kilometara, a uspon je 816 metara. Kreni makadamom i pripremi se na avanturu! 💪🏻

Započni svoj put u Žrnovnici i to puno želudca! U seoskom gospodarstvu Antoničin Mlin najedi se domaćom hranom iz peke stare preko 700 godina. Nemoj se štediti jer će ti hrana dobro prijati za ovaj strmoviti pothat. 😋 Nakon dobre hrane, uputi se prema Sitnom Gornjem i skreni desno, a na prvom križanju ajde lijevo za Dubravu.

U Dubravi ćeš doći do male crkvice s grobljem što je i odlično mjesto za parkirati auto (ako ste odlučiš odvoziti stazu) ili se odmoriti. Prvi dio staze do samog mjesta Dubrava je asfaltirana cesta koja će ti dobro doći za zagrijavanje.

Nakon Dubrave počinje poprilično širok makadam koji te pratiti sve do Gata. Putem do Gata proći ćemo pored hladnog izvora Studenac. Na njegovoj livadi odmori u hladu dva velika hrasta ili na klupama sa stolovima. Ako ideš s obitelji, obvezno posjeti malo izletište koje se tu nalazi, a s tvoje desne strane fotografiraj jedan od Mosorskih vrhova Sv. Jure (Kozik), diva od 1319 metara visine. 🤩

Dalje do Zvečana prati stazu, gdje ćeš možda par puta morati sići s bicikla jer je put prestrm. Uz put ćeš proći pored još jednog izvora vode. Na povratku će te na nekoliko mjesta čekati prekrasan pogled na rijeku Cetinu i njezino ušće u Omišu. Kao šećer na kraju i odmor na kraju puta, povratak od Gata do Dubrave je asfaltna cesta!

Ulica kralja Petra Krešimira IV 20, 21251, Žrnovnica
CrkvaRestoranPlanineŠetnicaVIdikovacBicikliranjeŠetanjeTrčanje

Za one koji žele savjet više

Isprobali smo, isprobaj i ti!
Preporučuje
  • Iskusi brdoviti biciklizam u netaknutoj prirodi
  • Posjeti malo obiteljsko izletište
  • Uživaj u prirodi i pogledu na Mosorski vrh